Holland i blomst april 07

Mandag den 16. april, det er dronningens fødselsdag, men vi skal på en lille tur til Holland, så det klarer hun nok uden os. klokken er godt 6 da vi kører, lidt spændte , det er vores første længere tur med Skoda'en. Det går fint ned gennem sjælland, vi ser en del dyr på vejen, Rødby går det fint med vores Brobizz kort. Efter en dejlig sejltur med morgenkaffe går det strygende gennem Tyskland, ret meget trafik, men ingen kø kørsel. Det eneste sted der er optræk til kø er ved Bremen, men der er jeg ved at overhale et par lastbiler og bliver "låst" i yderbanen og da trafikken glider igen er det kun inderbanen der holder stille, lidt heldigt. Ved Amsterdam er det myldretid, så kø kørsel til vi kan dreje fra ved Amsterdamse Bos hvor vi skal bo. Vi kører cv'en på plads kl. 19 på en lidt kedelig plads ved en af toiletbygningerne, denne er ikke særlig spændende, men bagerst på pladsen ligger en fin en. Men vi skal ikke have fortelt op da vi skal se blomster og Amsterdam, så vi regner ikke med der bliver megen tid til at sidde udenfor og "nyde" udsigten, så det er ok.

Amsrerdamse Boss                        Amsrerdamse Boss

Tirsdag cykler vi efter morgenkaffen en tur i Amsterdamse Bos, der er et friluftsområde for Amsterdam med mange ride, gang og cykelstier og mange kanaler, vi er rundt om Botzee, det Olympiske ro stadion hvor der er mange hejre der ikke er menneskesky. Så gennem Amstelween, hvor vi handler lidt ind og så hjem og få en god feriefrokost. Om eftermiddagen cykler vi en tur til Aalsmeer for at se hvor den store blomster auktion ligger. Det er nemt at komme til den, så der vil vi cykle ind i morgen.

Blomenveilling i  Aalsmeer   Blomenveilling i  Aalsmeer    Blomenveilling i  Aalsmeer

Uret ringer kl. 630 og vi skal på auktion, en hurtig kaffe og så ud på de dugvåde cykler og så mod Aalsmeer Blomenveiling, en af verdens største erhvervsbygninger 1.800000 m2 under tag ca. 1200 fodboldbaner!, der kører ca. 2000 lastbiler igennem om dagen, ret mange. Vi betaler 5€ pr. næse og kigger indenfor, det er stort. Blomstervogne overalt, de kører ind i 3-4 auktionshaller i to rækker, hvor der bliver budt på dem og så ud og sorteret på den anden side og så kørt væk, der kører hele tiden lastbiler ind og ud derfra, imponerende. Der er et flot farvespil ud over hallerne når man går rundt på gangbroerne oppe under taget. 

Keukenhoff                 Keukenhoff

Vi cykler tilbage og drikker morgenkaffe og tager bilen og af små veje ud til Keukenhof - en flot og imponerende blomsterpark, men der var også andre der havde fået den gode ide, sikke en kø for at komme ind. ca. 7 km. holdt vi i kø, der skal man nok køre ud tidligt. Men det er ventetiden værd. Der er rigtig mange flotte blomster, så der kan man godt bruge et par timer med at nyde de flotte blomster.

Keukenhoff               Keukenhoff

Bagefter kører vi en tur ud til stranden, det koster 3€ at parkere der, så vi går en hurtig tur ned og kigger, klitterne må ikke betrædes og ellers er det en bred sandstrand som ved Vesterhavet. Vi kører hjemad af de mindre veje og ser mange flotte tulipanmarker.

En af de mange flotte marker 

Torsdag , det er tid til en tur til A,dam, vi vil cykle derind, der er ca. 9 km. fra pladsen og med de fine cykelforhold der er her, tager vi chancen. Efter 50 min. sætter vi cyklerne ved Van Gogh museet og går en tur i A,dam. Vi er inde og se Beginjhof, et meget gammelt boligområde, hvor der har boet nonner, der ikke havde aflagt nonneløfte. Det ligger rundt om en stor grøn gård og er meget flot. Vi er på cafe og få en Cappuccino og vil have en croissant til, croissant har de ikke men 2 min. efter kommer der et bud med de to croissanter til os!. En kanalrundfart skal vi også ha', så vi sejler rundt en lille time på de flotte kanaler og ser alle de gamle huse, vi ser også et parkeringshus for cykler i forbifarten, 3 etager. Nede ved havnen ser vi den specielle udstillingsbygning, der samtidig er nedkørsel til tunnellen under havnen, med en gammel Fregat foran, en dejlig tur. Så går vi på Riksmuseum, godt vi lod mit cykelværktøj ligge på cyklen, vi skulle igennem kontrol, som vi skulle ud at flyve. vi går op og ser Rembrandts Nattevagten og også Christine som er udlånt fra et Engelsk slot  og flere andre. Så er det tid at cykle hjem igen efter en dejlig dag i A,dam. Det går lige så fint hjem, så det var godt vi tog cyklerne, ingen problemer med at cykle i Amsterdam, der bliver taget ret meget hensyn til cyklister.

Ældste bero i Amsterdam                   Udstillings bygning og ventilation ved motorvejs nedkørsel 

Fredag, det er tid at køre lidt videre, vi vil op og se Giethorn, så vi pakker sammen og kører vest om A,dam og op forbi Aalkmar og over dæmningen over Ijsselmeer, med en kaffe pause midtpå. Der er det blæsende og køligt, så turen går hurtigt videre.  Vi ankommer til Camping De Eikenhof i Oldenmarkt, en rigtig dejlig plads med meget flotte servicebygninger og en fin afdeling for "trekkercampister" som os, lige til frokost. Så kører vi af meget små veje til Giethorn og kommer lidt skævt ind i byen, så vi er lige ved at synes at Giethorn er noget opreklameret. Da er der en der siger  Er i virkelig danskere , "det er en hollænder der har været ti gange på ferie i Dk". Han har aldrig set danskere før i den ende af Giethorn, han forklarer lidt om byen og hvordan vi kommer hen til den turistede del.

 

Giethorn                Giethorn

Vi folder cyklerne ud af bagagerummet og er først rundt og se den nordlige del og så cykler vi hen til turistafdelingen, der er bare flot begge steder, men det må være mere behageligt at bo i den nordlige del med ikke ret  mange turister. Vi cykler rundt på de små stier langs kanalerne, hvor der transporteres alt rundt. Byen er absolut et besøg værd. Tilbage på pladsen nyder vi det gode vejr, vi griller, men må trække ind og spise da varmen forsvinder med solen.

Camping De Eikenhof i Oldenmarkt                 Kaffepause i Nordtyskland

Lørdag morgen vågner vi op til is på bilen og tyk rim på græsset, det forsvinder dog som dug for solen, da den når hen til os. Efter morgen kaffe er det tid at pakke sammen for sidste gang i Holland for denne gang. Vi siger farvel  til en dejlig plads, hvor vi gerne kommer igen. 

Så går det hjemad uden de store problemer, vi er inde og handle i Ottersberg , der kigger vi lige på kortet og ser at vejen vi er drejet fra på, går op til Glückstadt, hvor vi kan sejle over Elben. Den prøver vi, det er en fin tur op over en del af den nordlige heide og vi kører lige ombord på den lille færge der sejler hele tiden og så er det bare mod Slesvig, en god tur, men den tager lidt længere tid. Vi er i Flensborg ved godt 19 tiden, mon vi kan handle lidt så sent?, det kan vi sagtens, åbent til 22. På vej op gennem Sønderjylland ser vi flere dyr, det har vi ikke set siden vi sejlede fra Rødby. Da vi kører over Fyn ved 22 tiden er der så meget trafik så vi troede det var myldretid. Vi bakker Cv'en på plads lidt i 24 efter en dejlig, men kort tur til Holland, vi fik set hvad vi ville og der var stadig dejligt, som vi huskede det da vi var der første gang for 34 år siden.

Pladserne vi boede på var begge tilsluttet Acsi så det gav en pæn besparelse, man skal være opmærksom på at de ikke vil ha' betaling med Visa, da de trækker procenter. Der er utrolig gode muligheder for at cykle der, masser af gode cykelstier. Der var lyssignaler der skiftede for cykler en ekstra gang inden bilerne fik lov at køre.

Retur