Vikingerne i Frederikssund, et syn for guderne

Erikstig's - Feriesider

 

Nykøbing F. september 11

 

Lørdag den 24. september henter vi vores ældste barnebarn, 4 år, om morgenen og så går turen mod syd. Første stop er Sporvejsmuseet ved Skjoldenæsholm, hvor vi bliver hentet af linie 1 ved indgangen og kørt op til remiserne, museet og der er jo mange gamle spændende og flotte sporvogne og busser. Bl. a. en af de rød/sorte der kørte mellem Lyngby og Bellahøj og jeg har brugt flittigt i ungdommen, lidt hurtigt de kommer på museum. Der er er også en fin lille model jernbane / sporveje der tar' kegler.

Da vi vil en tur med sporvognen ud i skoven passer det lige at der holder en 3'er med overbygning, så den springer vi på. Dejlig tur ud i skoven.
Sporene er lagt på resterne af den gamle Midtbane der kørte et par år for mange år siden mellem Frederikssund og Ringsted. Vi har mange "spor" efter den omkring Frederikssund.

Efter frokost går turen videre, målet er Falster City Camp i Nykøbing F, en dejlig byplads med fine forhold og så giver de automatisk rabat til Dcu medlemmer. Det kunne Nysted lære lidt af!
Legepladsen er lidt falmet, men skulle stå for lidt renovering ifl. Claus. Til gengæld har de en "svævebane" mellem to træer og den kunne bruges også af bedsterne!

Sporvejsmuseet

 

Indgang/Endestation

Vendepladsen

Skovturs sporvognen

 

 

Ærlige Søren fortæller om datidens sko

 

Sy pige

Købmandsgård

 

Bliderne bliver gjort klar

Klar til Turnering

Stakkels mand!

Vinderen hyldes

Bryggen

Det gode vejr nydes af alle

 

Søndag skal vi ud og se Middelaldercentret i Sundbyen og det bliver en rigtig god oplevelse. Der er en rundvisning kl. 11 og kommer I derned så tag en tur med på den.

Vi var på tur med Ærlige Søren, En god rundviser, der forstod at bruge børn og voksne til at demonstrere hvordan livet kunne være i Middelalderen og med det navn stolede vi jo på ham.

Jeg hjalp sammen med mange andre med at stramme bliden (stenslynge) op til affyring, fruen kom i gabestok og endelig blev jeg borgmester. Kun for at få at vide at så kunne jeg blive halshugget i stedet for at blive hængt som alm. borgere. Rart at vide!!.

Det var en spændende, levende times rundvisning med en del grinen og det er jo ikke så ringe.
 

Efter frokost var der Ridder turnering mellem Ridder Svane og Ridder Lilje der "desværre" vandt.
Vores tribune holdt med Rider Svane som vi synes var den bedste.
 

Det er også spændende at se de mange arbejdende værksteder og boder med forskelligt fra middelalderen.

 Vi havde hørt meget godt om Centeret og det var rigtig godt, så der kommer vi gerne igen. Som vores lille purk udtrykte det. Jeg troede det ville være kedeligt, det var det slet ikke!!

Så tak for oplevelsen Ærlige Søren og alle I andre.

Middelaldercentret

 

 

 

 

 

 

Man dag er det så ved at være tid til at pakke sammen, men der ligger jo Guldborgsund Zoo og Botanisk Have næsten ved siden af campingpladen. Den må vi lige gense, det er en del år siden vi var der sidst.

Der er bygget om så den mere ligner en rigtig mini Zoo og der er stadig gang i byggeriet så der skal nok blive godt. Lige nu var der lidt rodet, men legepladsen kunne bruges.

Guldborgsund Zoo og Botanisk Have

Efter frokost er solsejlet blevet tørt og mens der pakkes sammen bliver svævebanen igen flittigt brugt.

Sådan tre dage går jo bare så hurtigt, med gode ting at se og og masser af spil og hygge. Det var en rigtig god tur og denne gang var vejret bare med os og det var dejligt at kunne ha' sommertøjet på her sidst i september. Der var så til gengæld rigtig meget dug om natten, men det forsvandt jo som dug for solen.

 

 

Guldborgsund Zoo og Botanisk Have

En der også nyder vejret

Guldborgsund Zoo og Botanisk Have

 

Til Ferier