Sanddobberne sept. 2017

 

 

Vi kørte en tur op til Sanddobberne Camping midt i september. Turen var ellers lige ved at blive aflyst pga. regn, vi fik rigtig meget herhjemme. Men med lidt hjælp af en pumpe og god tid svandt det alligevel i vandet. Og da der så blev lovet godt vejr tog vi en beslutning. Vi ville på en sidste tur med cv'en.

 

Der bliver pumpet

Vi ankom til Sanddobberne Camping midt på eftermiddagen og fandt en dejlig plads med udsigt ud over Sejerø bugten så det var rigtig dejligt. Vi nøjedes med at sætte solsejl op og det var vi glade for. Det er lidt mærkeligt at komme til en plads lige inden den lukker ned for sæsonen og her for altid som DCU plads. Vi slutter dagen af med en flot solnedgang set ud over Nekselø.

Flot solnedgang over Nekselø.

Om søndagen kørte vi til tuskemarked i Vig og kører så videre til Nykøbing Sjælland hvor vi drak en kop kaffe og så gik en tur i byen. Så går turen videre til Rørvig hvor vi køber fiskefrikadeller og Rørvigsalat til frokost som vi spiser på campingpladsen kl.14.

Det tordnede det og buldrede oppe over Veddinge Bakker mens vi havde ret flot vejr. Om eftermiddagen måtte vi en tur op på Vejrhøj og kigge ud over landskabet. Der mødte vi en yngre familie der havde måtte holde ind til siden pga. af uvejr, det var ikke til at køre i. Vi hørte så i radioen at Helsingør motorvejen og flere andre var lukket og København Maraton var blevet aflyst. Så vi var sluppet og Frederikssund næsten også. Vi så marker hvor regnen havde lavet dybe render i marken og alt jorden lå nede i lavningen.

Udsigt fra Vejrhøj.

 

Udsigt fra Vejrhøj.

 

Udsigt fra Vejrhøj med dobbelt regnbue (Det hvide er hagl)

 

Vejrhøj

 

Hagl fra uvejret

 

Fyret på Vestøen

Vi sejler en dag ud til Sejerø og cykler rundt på øen. Vi cykler med vest og ser heste og Bautasten på vej ud til Fyret som står på Øens vestligste punkt. Der drikker vi en kop kaffe og nyder udsigten til Jylland.

Så går det mod vest med vinden i ryggen og vi kører over Nordby og Kongstrup ud til Østspidsen af øen hvor der er en koloni af Tejster. Så går turen mod Sejerø by hvor vi handlede ind til turen hjem, den tar ca. 1 1/2 time så var vi tilbage i Havnsø og cyklerne kunne komme tilbage i bagagerummet og så skulle vi retur til pladsen efter en god cykeltur.

 

Tejster på revet på Østøen

 

Revet på Østøen

 

Udsigt fra revet på Østøen

 

Sejerø Kirke

 

Dragsholm slot

 

Dragsholm slot

Fårevejle kirke (hvor vi så Jarlens lukkede kiste)

 

Flotte træer på pladsen

 

Flotte træer på pladsen

 

Flotte træer på pladsen

 

Flotte træer på pladsen

Vi kører også en dag til Kalundborg og går og kigger lidt, hvor billederne er blevet af ved jeg ikke, men vi havde en rigtig dejlig tur rundt i byen og var oppe og se kirken hvor der ikke var stillads oppe så den var rigtig flot. På tilbagevejen var vi i Føtex og drikke kaffe og da vi kørte så vi lige en genbrug på havnen der havde åbent, så vi måtte lige kigge. På vej hjem kom vi pludselig forbi en stor genbrugsmarked med mange boder og hvor indehaveren hun gik med os rundt og kommenterede alt i boderne, lidt ireterende men også lidt godt for de solgte også møbelstoffer og det kunne vi godt bruge. Så vi fandt noget stof vi kunne li og fik skumgummi med og så kunne vi polstre vores gamle spisestue stole om og det er så gjort. Vi gik en tur på havnen i Havnsø og fik en is som vi sad og spiste i det flotte vejr

 

Så kom regnen og så er det vist tid at køre hjem igen

 

Holbæk gl. havn med gl. skibe

Alt får en ende og fredag var det tid at køre hjemad igen efter en dejlig uge hvor vi fik slappet af og også set noget.

Vejret har stort set været ret flot, det har regnet lidt om natten og det blæste meget en nat så der måtte jeg ud tage
solsejlet ned fordi det stod og flabrede i vinden. Næste morgen var det oppe igen.

Vi kørte hjemad over Holbæk og gik en tur i byen og drak en kop kaffe på havnen da vi kom tilbage og så var der bare en lille bid vej hjem
og så er den ferie slut og så kan jeg vist godt gå i gang med at pakke cv'en sammen for vinteren.

 

 

 

Forside   Ferier