Forside   Ferier

Barcelona marts 2012

 
 

Så blev det den 17. marts og vi skulle til Barcelona. Cv'en skulle ikke med på turen selv om den står og er klar efter den har været en tur i Harrislee til eftersyn.
Spanair, som vi havde booket hos, var krakket, men havde heldigvis ikke hævet pengene, så vi måtte med Swiss Air og så fik vi da også set Zürich lufthavn da vi mellemlandede der. 
Jeg havde, lidt tilfældigt, opdaget at feriefonden fra min gl. lille fagforening havde købt en lejlighed i Barcelona og der havde været et afbud i uge 12, så den havde vi bestilt. Så vi fik en hel uge i byen i stedet for en forlænget weekend som vi havde regnet med. Lejligheden var bare super og så lå den 5 min. fra Placa Catalonya, Ramblaen og Katedralen, så det kunne ikke blive mere centralt.

 

 

Sol og sne på Alperne, vi er på vej

 

 

   

Columbus byder velkommen

 

Vi ankom først på aftenen i fint vejr og da vi gik fra Placa Catalonya var der rigtig mange ude og nyde det flotte vejr og vi skyndte os op og satte kufferterne, så måtte vi ud og kigge lidt på byen og så "hjem" og nyde den lækre lejlighed. Den var bare super.

Dagen efter, søndag, var marked og Carefour lukket så vi var rundt og kigge på Ramblaen, nede ved havnen og ude og kigge på stranden ved den olympiske by og så hjemad gennem de små gader. Her ser bare rigtig godt ud,

 

Rambla del Mar, broen til fremtiden

   

 

Mare Magnum indkøbscenter

 

Det sorte skib var Columbus

 

Et par turister

 

Den olympiske sejlsports by

 

Olympisk skulptur

Gaudi inspireret skulptur

 

En af de mange små gader

 

Fotomodeller på Ramblaen

 

 

Mandag gik vi ud i L'eixample for at kigge lidt på hvad Gaudi havde bygget. Det er jo flotte og noget anderledes huse og vi havde ikke købt billetter hjemmefra og så er det næsten umuligt at komme inden for. Vi skulle selvfølgelig på Mercat de la Boqueria, det store marked på Ramblaen når vi nu havde mulighed for at være på egen kost. Det er bare lækkert at se alle de dejlige og friske varer af næsten alt i fødevarer og er der nogen der er til komaver og andre lignende ting, så har de flere stande med det. Vi prøvede det ikke !!!!.
Vi prøvede Foreller, Bøffer og nogle store laksefileter og det var bare godt det hele.
De havde også et par stande, kun med hvidløg, oliven og feta Uhm.
Grøntsags standene havde næsten alle friskpresset juice, smooties og udskåret frugt . Rigtigt lækkert.

 

 

 

 

Palau de la Musica Catalana

 

 

Casa Mila

 

 
 

 

Mercat de la Boqueria

 

 
 

   

 

Tirsdag . Ville vi ud og se Sagrada Famiale, den ufuldendte kirke som de nu mener bliver færdig omkring 2030. Det bliver spændende at se! Vi var blevet rådet til at være der når de åbnede og det var vi. Der var en pæn kø, men vi kom hurtigt ind og det er jo en utrolig flot og spændende kirke. Sikken et lys der er inde i den. Han kunne noget ham Gaudi, stort set alt er inspireret fra naturen, så vi i udstillingen i krypten med en del af hans tegninger mm.

Det er spændene at se den ene side der blev bygget først med mere traditionelle figurer og så den nye side med meget rustikke, lidt dystre figurer. Den gl. side båret af nogle stakkels skildpadder der bærer granit søjlerne og den nye hvor søjlerne er bygget som træstammer med rødder. Vi var der i næsten tre timer og kunne se at det var godt at komme tidligt. Køen var ikke meget længere, men der var rigtig mange mennesker inde i kirken nu.

 

 

Billeder  fra Sagrada Familiale
 
 

 

   

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

   

Udsigt fra tårnet

 

 

   

 

Torsdag køber vi billetter til de åbne turistbusser og står af ved Park Güell, der skulle ha' været en speciel udstykning med luksus villaer. Der blev kun bygget to så nu er der adgang for alle der vil ind og nyde det spændende område med den flotte udsigt. Der var musik flere steder, så det var rigtig hyggeligt at gå rundt og se hvor flot alt er bygget op.

Så steg vi på bussen igen og kørte op ved Tibidabo med Kirken Sagrat Cour. Det sidste stykke kørte vi med Funicularen, en lille bjergbane, dar blev trukket op af bjerget.
Udsigten var utrolig flot, Kirken også men ellers var der ikke noget specielt for os. Tivoliet der ligger der var også lukket så vi var hurtigt nede igen. Så var vi ude omkring Camp Nou, det kunne da være spændende at se, men 22€ pr. næse synes vi var lige i overkanten. Kaffe og croissanter var også ret dyre og deres deres klub tøj ikke til at betale så vi var hurtigt på bussen igen.

 

                                                                                                                    

Hans og Gretes hus ved indgangen til Park Güell

 

 
 

 

   

 

 

 

 
 

 

 

 

Udsigt til Sagrat Cour

 

Sagrat Cour

 

 

Sagrat Cour

 

 

Udsigt fra Sagrat Cour

 

   

 

Minde fra Camp Nou

 

 

Vores busbillet gælder også i dag så vi vil op og kigge på Sants Montjüic. Vi står af på Placa Espanya og går forbi Font Magica som måske springer i aften. Turen går op forbi Palau National og videre om til den Olympiske By. Den ligger meget flot med udsigt langt sydpå.
Når man står og kigger ud over det store stadion, fornemmer man hvor spændende og fascinerende det må være at se OL når det sker.

 

 

Udsigt til Placa Espaneya

 

OL byen

 

 

OL stadion

 

 

OL stadion

 

 

Her boede vi på 5. sal

 

   

 

Vores lille torv om aftenen

     
Så er det tid at  drage hjem efter en dejlig uge i Barcelona, hvor vi boede rigtig godt og på nær de sidste to dage gik vi  byen rundt til det meste.  Vi var rigtig glade for at vi fik en uge i stedet for en forlænget weekend som var meningen i starten. Der er rigeligt at se til en hel uge og vi oplevede det som en rar by hvor vi hverken så eller oplevede kedelige episoder,
Det er også dejligt at kunne lave en del af maden selv og så gå ud og finde et godt spisested når vi har lyst. Vi så også Picasso Museet og synes at en der har malet så gode billeder som ung, maler, efter min smag, så mærkelige billeder senere.
Ramblaen er jo en oplevelse i sig selv når vi gik igennem flere gange om dagen og når vi nød et koldt glas og "kiggede" folk.

Så tak for denne gang Barcelona

 

     
 

Hus ved Katedralen

 

 

   

Aften udsigt fra vores tagterrasse

Goudi

     
                                                                                                      Forside  

         Ferier