Vikingerne i Frederikssund, et syn for guderne

Erikstig's - Feriesider

 

Blåvand - Skagen april 11.

 

Søndag den 10 april efter vores ældste barnebarns første flotte gymnastikopvisning og vores ene søns fødselsdag kører vi ved godt 16 tiden mod Kruså.

Vi har en rigtig god tur uden ret megen trafik, ser utrolig meget vildt og ankommer ved 20 tiden til Kruså Camping der altid er meget hjælpsomme ved sen ankomst. Vi får hurtigt slået støttebenene ned. De var lige blevet færdige med en stor flot ny toiletbygning,

Mandag morgen er vi tidligt oppe og kl. 8 holder vi ved Caravan Center Nord hvor vi skal ha' udført fugt og gas eftersyn. Det klarer de på 1 time hvor vi lige besøger Fleeggård. Da vi har hentet cv'en skal vi lige bytte en gas og så går turen mod Blåvand.

Vi må lige ind i Brugsen i Toftlund for at købe en termokande. Vi har en del derhjemme, men ikke fået med i cv'en. Heldigvis bød de på en kop kaffe hos Calle og nu var det tid for formiddagskaffe.

Vi kørte ind på Hvidbjerg Strand Camping ved 12 tiden og fik samme plads som sidste år. Det er bare en rigtig dejlig campingplads med nogle flotte facilitets bygninger, en god svømmehal og så deres super wellnes område, det er bare alle tiders.


Jeg ved ikke om det lige er en plads for os i højsæsonen, men på denne tid er der rigtig godt. Om eftermiddagen må vi  op og prøve om wellnes området er lige så godt som sidst og det var det!!

Det er bare et super sted og så er det og badeland med i prisen i lavsæsonen. Det bliver også til en tur på stranden inden spisetid og der er jo bare dejligt at være i det rimelig gode vejr. Det er stjerneklart da vi siger godnat.

Det bliver ikke en god nat. Vi vågner ved at regnen styrter ned og det blæser så cv'en nærmest hopper på klodserne!

Regnen var heldigvis stoppet om morgenen men blæsten var der stadig. Efter morgen kaffe og svøm kørte vi en tur i området. I Grærup ville vi en tur på stranden og nyde den. Turen gennem klitterne var lige som at passere gennem en sandblæsningsmaskine, der var sand alle steder bagefter.

Det var rigtig flot med Æ' Hav i oprør, men ikke særligt rart at gå der, så det blev en kort tur.

 

 

Stranden ved Hvidbjerg Camping

 

Stranden ved Hvidbjerg Camping

 

 

Grærup Strand

 

Blåvand Zoo

 

Blåvand Zoo

 

Blåvand Zoo

 

 

Vi gik i stedet en tur i Blåvand Zoo. Det var en god oplevelse og det var spændende at se alle deres dyr, gå i deres store  voliere. Den er absolut et besøg værd. Vi tilbragte nogle dejlige timer der.
 

(klip fra hjemmesiden)       Velkommen til Blåvand Zoos hjemmeside: www.blaavandzoo.dk

Vi er en lille zoologisk have med mange klappedyr her i blandt geder, kaniner, heste og køer samt en lang række af eksotiske dyr. Vi har bla. hyæner, kænguruer, zebraer, struds, los og serval.

Blåvand Zoo er det eneste sted i Danmark, hvor man kan se hvide løver.

Blåvand Zoo er også det eneste sted i DK, hvor man kan se 4 strudsearter. Studs, Emu, Nandu og Kasuar.
 

Kort om Blåvand Zoo

Blåvand Zoo er en privatejet Zoo uden støtte fra det offentlige.
Haven er ejet af Hans Hestbech.

Vi har ca. 400 dyr fordelt på 80 arter. Vi har bl.a. kameler, zebraer, hyæner, kænguruer, aber samt mange klappedyr i vores bondegårdsafdeling.

I cafeteriet kan der købes toast, pølsehorn, sodavand, kaffe mm.
Vi har også et spændende udvalg i bamser og sovenirs.

 

 

 

 

Onsdag er vinden næsten stilnet af, solen skinner og efter morgenbad hvor vi lige prøver vand rutsjebanen som jeg ikke synes så særlig spændende ud, men det er den. Man kører rundt i mørke med mange sving inden man flyver ud nede i Grotten, sk... skægt og som en sagde man føler sig 10 år yngre for hver tur og så er det bare med at stoppe inden man når konfirmationsalderen.
Senere går vi en tur ud omkring fyret og nyder det bedre vejr. Der er en del mennesker på stranden, mange af dem har river og net med og alle roder i den ny tang.

Jeg tror de ledte efter rav og pludselig udbrød min kone "Der er det" hun havde fundet et flot
stykke rav som hun ikke behøvede at bide i for at se om det var rav. Det var dejligt at det kunne lykkes også for amatører at finde rav.


Vi så også "De fire muldyr på Blåvand strand" som var en del af et større kunstværk der markerede 50 året for Danmarks befrielse.


Det var en rigtig dejlig tur rundt om fyret og på vej hjemad var vi lige inde omkring ishuset og smage årets første vaffel. Tilbage i Blåvand undrede vi os over at der ikke var flere turister.

Da vi var her sidste år på næsten samme tid var der sort af mennesker. Det må være  fordi påsken falder så sent i år, sidste år var vi her efter påske. Vel hjemme kigger vi på kortet og regner med at vi nok har gået en 8-9 km. på den tur.


Om eftermiddage må vi lige en tur i wellnes igen, der er bare dejligt og vi må nyde det for det er sidste tur i denne omgang for i morgen går turen videre.

 

 

De fire muldyr på Blåvand strand

 

Blåvand Fyr

 

 

 

Viborg fra Viborg Sø Camping

 

Viborg Domkirke

 

Viborg Domkirke

 

 

 

Torsdag pakker vi sammen og sætter kursen mod Viborg som vi lige vil kikke på da vi ikke rigtig har været på den før. Vi er i Viborg ved middagstid.

Gps'en snyder os lige før pladsen da vi kommer inde fra byen leder den os ned af en lille blind vej langs søen. Det kan Garmin åbenbart ikke tage sig sammen til at få rettet. En flink beboer lader os vende ved hans garage, men er ellers godt træt af alle de cv'er og lastbiler der kommer ned og vender ved ham og det kan vi nu godt forstå, men det var jo ikke vores skyld mente han.
 

Nede på pladsen hænger pladskort ved receptionen så vi selv kan finde en plads og så melde os senere. Vi finder en plads og slår støttebenene ned . Viborg Sø Camping er en rigtig dejlig plads ned til Viborg sø og med flotte faciliteter, men det er Dcu pladserne jo gerne og så får jeg jo også lige prøvet mit pensionist kort af, det virker.


Efter frokost cykler vi en tur ind til byen af den fine sti langs søen og kommer lige op til Viborg Domkirke som vi lige må ind og se. Den har utrolig mange flotte malerier på loft og vægge, er ret imponerende.

Så er vi lidt rundt og kigge i byen hvor der er meget bakket og mange gamle huse og sikkert ikke så nemt at komme rundt i bil.


Så tilbage til pladsen hvor vi tilmelder os i receptionen og får en del info om Viborg og omegn som vi studerer over kaffen. Vi bliver enige om at det er et spændende område hvor vi ikke rigtig har været i før og der ser ud til at være mange oplevelser der. Så der må vi op og kigge en anden engang.


Efter kaffen er vi en tur rundt om byen for at kigge lidt og proviantere til den videre tur.

 

Fredag formiddag pakker vi sammen og siger farvel og tak til Viborg Sø Camping for denne gang efter et dejligt døgn. Vi sætter kursen mod Skagen der er det næste mål og vi vil køre af de mindre veje derop. Så  vi regner med formiddagskaffen ved Nibe og det går fint deropad uden for meget trafik. Vi holder ved havnen og nyder udsigten  over Nibe Bredning til kaffen.

Vi må på tur herop engang og dyrke området fra Viborg og op til Limfjorden.

Vi kører videre gennem Ålborg og op ad den gl. landevej til Frederikshavn, der er heler ikke meget trafik.

Ved Frederikshavn står der et skilt der viser til Palme stranden, det lyder godt, der må vi hen og holde frokost. Palmer så vi ikke, men vi kunne holde på en stor kedelig P plads bag Nordstrand camping, men vi fik da en god frokost.

Vi ankommer til Skagen ved 15 tiden og skal være på familiebesøg i Gl. Skagen til på søndag.
Det er efterhånden nogle år siden vi har været i Skagen og det er jo altid dejligt at komme herop. Der er jo et anderledes lys når man kører op ad vejen mod Skagen, det nyder vi hver gang.
 

Vi går gode ture i området ved Gl. Skagen, ser de mange gule huse med de røde tage, ser havgusen der omslutter en på få minutter og solen der vender tilbage lige så hurtigt, men en flot solnedgang har vi til gode til en anden gang.

Vi er inde i Skagen by og havn, hvor er der en del mennesker, men nu nærmer påsken sig jo også.

En tur omkring grenen må vi også lige og nyde udsigten. Der er mange skibe på vej rundt om Grenen. 34 tæller vi, hvoraf et par stykker nok er i vente position. Flot er der derude.

Sådan et par dage går hurtigt og søndag form. er det tid at sige tak for dejlige dage og vende næsen hjemad. 502 km. venter forude. Der er ret mange på vejen efter Ålborg, men alle kører pænt, ingen uheld, så efter en god tur med flere pauser er vi hjemme igen ved 18 tiden efter dejlig, oplevelsesrig Jyllands tur med meget forskelligt vejr, mest til den gode side.

Vi kørte godt 1500 km på turen, lidt meget på en uge i DK. men det var en dejlig uge.

 


 

 

Gl. Skagen

 

 

Gamle og nye kuttere

 

 

Gl. Skagen

 

 

Skagen Fyr

 

 

Udsigt til Grenen

 

 

 

Fotogalleri:

 

 

Blåvand og Grærup strand:

 

 

 

Blåvand Zoo:

 

 

 

Skagen:

 

 

 

 

Ferier